berekenen woonkrediet

De kostprijs berekenen van het woonkrediet kan in de meeste gevallen door een hypothecaire lening simulatie. Jammer genoeg bieden niet alle aanbieders in België dergelijke tool aan op de website. Begrijpelijk ook – het is enorm ingewikkeld om zo’n simulatie op de site te plaatsen. Er zijn veel hypotheekvormen en ook qua de interest zijn er vele mogelijkheden. De consument heeft dus vele keuzes. De beste manier om te berekenen hoe duur het woonkrediet gaat zijn (inclusief notariskosten, aktekosten en meer) is door bankkantoren van financiële instellingen te bezoeken. Daar kunnen ze u dan advies verlenen aangaande uw keuze. Moet u gaan voor een vaste of een variabele rentevoet en welke hypotheekvorm moet u nemen. De berekeningen worden doorgevoerd in het bankkantoor.

Woonkrediet afsluiten

berekenen woonkredietHet afsluiten van een woonkrediet is een niet te onderschatten verbintenis. Een woonkrediet is niet voor niets het duurste krediet op de financiële markt (voor particulieren). Alvorens een woonkrediet af te sluiten doet u er dan ook altijd goed aan om de kostprijs van het woonkrediet in kwestie te berekenen. De kostprijs woonkrediet berekenen maakt het daarnaast mogelijk om een duidelijk inzicht te krijgen in het verloop van het woonkrediet, maar ook in de voorwaarden waaraan u dient te voldoen. Het laatste wat u wil is immers dat de bank uw woning openbaar kan verkopen om een eventuele openstaande schuld af te betalen.

Berekenen woonkrediet

De kostprijs woonkrediet berekenen gebeurt steevast aan de hand van een vaste berekening waarbij u dient te beschikken over bepaalde informatie. Denk hierbij aan het bedrag dat u wenst te lenen, de daadwerkelijke aankoopwaarde van de woning, de termijn van afbetaling en natuurlijk ook het type woonkrediet dat u wenst af te sluiten. Aan de hand van deze informatie zal de kostprijs van het woonkrediet worden berekend en heeft u eveneens meteen de mogelijkheid om het berekende woonkrediet af te sluiten.