lenen zonder bank

Lenen zonder bank kan op meerdere manieren. Wanneer u op internet zoekt naar privélenen of particulier lenen, dan vindt u tientallen aanbiedingen. Het hoeft geen betoog dat het niet altijd even verstandig is om in te gaan op dergelijk aanbod. Deze leningen zijn vaak duur. De personen in kwestie nemen dan ook een groot risico door een lening aan u te verstrekken. Deze weten namelijk niet of u wel kredietwaardig bent. De kans dat u niet in staat bent om het krediet (tijdig) af te lossen is groter. Lenen zonder bank kan ook bij familie en/of vrienden. Dergelijke onderhandse lening is al wat verstandiger. U kunt de kredietgever en er is dus al wat meer vertrouwen. Zelf een contract opstellen waar de rente en de aflossing wordt bepaald is ook een goed idee. Zo komen jullie niet voor verassingen te staan.

Lenen zonder bank

Wilt u echter geen geld lenen zonder bank dan zijn er genoeg andere betrouwbare financiële instelling waar u geld kunt lenen. Maar geld lenen kost geld. Alles zal ook terugbetaald moeten worden. Inclusief de rente. Daarom is het belangrijk dat u verschillende banken met elkaar vergelijkt. Want terugbetalen is een verplichting. Doet u dat niet dan zal de bank maatregelen moeten treffen. En wordt u op een lijst geplaatst.

Geld lenen zonder BKR

In België hebben we de zwarte lijst en in Nederland hebben ze het BKR – het Bureau Krediet Registratie. In een databank is het surfgedrag van vele Nederlanders opgenomen. Hebt u tot 5 jaar terug eens problemen gehad met het aflossen van een krediet, dan is de kans dat u een negatieve codering naast uw naam hebt staan in de databank. Kredietinstellingen zijn dan niet meer zo happig om u te voorzien van een krediet. Geld lenen zonder BKR kan bijvoorbeeld bij familie door middel van een onderhandse lening. Zij voeren geen BKR toetsing uit en dus is het mogelijk om daar met een negatieve codering te lenen.

Geld lenen zonder inkomen

lenen zonder bankGeld lenen zonder inkomen is zeker mogelijk. Er zijn zelf meerdere mogelijkheden op toch aan krediet te raken, ook al hebt u geen vast werk. Neem nu bijvoorbeeld familie of vrienden. Daar kunt u vragen of het mogelijk is om een lening af te sluiten. U leent dan een bedrag en samen stellen jullie een contract op waar staat wanneer er moet afgelost worden. Ook de kosten staan vermeld. U kunt ook lenen bij een privépersoon of een particulier. Hier zal de lening wel wat gaan kosten. U moet zich natuurlijk wel afvragen of het verstandig is om in dergelijke situatie te lenen. Hoe bent u van plan om het krediet terug af te lossen? Eens ten rade gaan bij een persoon met kennis van zaken is ook een goed idee.