onderhandse lening

Wanneer u het niet zo hebt begrepen op bankinstellingen, of wanneer u wenst te lenen met een zwarte lijst vermelding, dan is het handig om te weten dat er zoiets bestaat als een onderhandse lening. Dergelijke lening is niets meer dan lenen zonder bank. Wanneer u bijvoorbeeld 200 euro wenst te lenen, dan kunt u bij familie en/of vrienden ten rade gaan. Daar stellen jullie dan samen een contract op waar belangrijke zaken worden geregeld (rente, kosten, aflossing, …). Dergelijke onderhandse lening brengt natuurlijk gevaren met zich mee. Een vriendschappelijke relatie wordt plots een zakelijke relatie. Wanneer er tijdig afgelost wordt, dan is er geen probleem. Bij grotere bedragen is er al wat meer risico. Vertrouwen is dus zeker en vast nodig bij een onderhandse lening.

Lenen bij familie

onderhands geld lenenAls u leent bij familie, vrienden, een privépersoon of een particulier, dan leent u zonder tussenkomst van een bankinstelling. Dergelijk krediet noemen we ook nog wel eens een onderhandse lening. Beide partijen bepalen dan samen in een contract de rente, de kosten, de terugbetalingstermijn, de aflossingen en meer. Een voorbeeld van dergelijk contract kunt u op internet vinden. Er zijn gratis exemplaren, maar wanneer u wat meer juridische zekerheid wenst te hebben, dan kunt u ook een modelovereenkomst downloaden op sites van advocaten. Voor €50.00 hebt u dan een voorbeeld van een contract van een onderhandse lening. Dergelijk voorbeeld is wellicht handig indien men spreekt over de iets grotere bedragen. Bij een lening van 200.00 euro is het vanzelfsprekend dat er niet veel moeite moet gedaan worden. Een krediet van 4000 euro is dan weer wat anders.

Onderhandse lening

Gaat u lenen bij familie of vrienden, dan noemt men dit een onderhandse lening. Of anders gezegd: een lening zonder tussenkomst van een bank. Het spreekt voor zich dat er sprake moet zijn van een zeker contract. dergelijk model kunt u volledig gratis van het net halen. Wel moet men opmerken dat het niet echt verstandig is om dergelijk document zonder enige juridische waarde van het net te plukken. Wanneer men spreekt over grotere bedragen, dan kunt u beter een onderhandse lening model van een site van een notaris halen. Indien u niets vindt, dan is het aangeraden om eens een kantoor van een notaris binnen te stappen. Of indien u iemand kent die werkt in de financiële branche, dan kan deze u meer informatie verschaffen aangaande een contract voor een onderhandse lening.